یک کشف خیرهکننده در مریخ طولانیترین مولکولهای آلی موجود در این سیاره را نشان میدهد – زنجیرههای کربنی که میتوانند شبیه بلوکهای سازنده حیات باشند.
این مولکول ها که میلیاردها سال در خاک رس مریخ باستانی حفظ شده بودند، توسط مریخ نورد کنجکاوی ناسا کشف شدند و می توانند به گذشته پیچیده تری از نظر شیمیایی در سیاره سرخ اشاره کنند.
طولانی ترین مولکول های آلی کشف شده در مریخ
دانشمندان CNRS به همراه همکارانش در فرانسه، ایالات متحده، مکزیک و اسپانیا، طولانیترین مولکولهای آلی شناسایی شده در مریخ را شناسایی کردهاند. این مولکول ها، زنجیره های کربنی با حداکثر 12 اتم کربن متوالی، شبیه اسیدهای چرب هستند که روی زمین اغلب با فرآیندهای بیولوژیکی مرتبط هستند.
سرنخ های مریخی باستانی برای زندگی احتمالی
به لطف زمین شناسی پایدار مریخ و آب و هوای سرد و خشک، این ماده آلی در یک نمونه غنی از خاک رس به مدت تقریباً 3.7 میلیارد سال حفظ شده است، که قدمت آن به دورانی برمی گردد که برای اولین بار حیات روی زمین ظاهر شد. این یافته ها در ۲۴ مارس ۲۰۲۵ در مجله PNAS منتشر شد.
مریخ نورد کنجکاوی چگونه این کشف را انجام داد
این کشف با استفاده از ابزار SAM (تجزیه و تحلیل نمونه در مریخ) که توسط آژانس فضایی فرانسه CNES تامین میشود، انجام شد. SAM بخشی از مریخ نورد کنجکاوی ناسا است که از سال 2012 در حال کاوش در دهانه گیل بوده است. این پیشرفت، پتانسیل ماموریت های آینده را برای کشف شیمی پیچیده و شبیه حیات فراتر از زمین نشان می دهد.
دیدگاهتان را بنویسید